Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Tovább erősödik az építőipar Magyarországon

2018. April 13. 15:23
Tovább erősödik az építőipar Magyarországon

26 százalékkal emelkedett az építőipari termelés az idei év februárjában, amely főként a kedvező gazdasági környezetnek és a kormány lakáspiacot támogató intézkedéseinek köszönhető.

Az ágazat erősödését jelzi, hogy 29,1 százalékkal bővült a hazai építőipar a 2010-es bázishoz képest. Az ágazat folyamatos növekedéséhez mindkét építményfőcsoport termelése hozzájárult, ugyanis az épületek építése 19,8%-kal, az egyéb építményeké 40,1%-kal nőtt éves alapon. Tavaly 20,4%-kal több építési engedélyt adtak ki, amire az elmúlt kilenc évben nem volt példa.

 

Tovább erősödik az építőipar Magyarországon

Tavaly 20,4%-kal több építési engedélyt adtak ki, amire az elmúlt kilenc évben nem volt példa

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint bizakodásra ad okot, hogy a szerződések száma február végén 92,4%-kal haladta meg az előző évi szintet. A kiadott engedélyek jelentős mennyiségét tekintve az újonnan épített lakások számának növekedésére lehet számítani 2018-ban is, ami pozitívan befolyásolja az építőipar teljesítményét. Emellett az állami beruházások, valamint a kormány lakáspiacot érintő intézkedései további lendületet adnak az építőiparnak. Az ágazat folyamatos erősödéséhez az Építőipari Támogatási Program is nagymértékben hozzájárulhat, valamint a megvalósuló technológiai korszerűsítések révén a vállalatok versenyképessége is növekedhet.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu