Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Tovább érhető el a KFI bértámogatás

2021. február 02. 10:10
Tovább érhető el a KFI bértámogatás

Egészen február 22-ig hosszabbította meg a kormány a kutatási, fejlesztési és innovációs bértámogatás (KFI) igénylését. Négymilliárd forintot osztottak szét eddig a szektorban, több mint ötezer munkavállaló bérére.

Népszerű a bértámogatási program, legfőképp Veszprém megyéből, Bács-Kiskun megyéből és Pest megyéből kapott kérelmeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium mindenféle szektorból. A KFI bértámogatás kifejezetten a magasan képzett szakemberek munkahelyének megtartásában játszik szerepet. 

 

Mérnököket is támogatnak

 

A bértámogatás a kormány Gazdaságvédelmi akciótervének keretében valósul meg. A járvány miatt nehéz helyzetbe került szektorokat támogatják külön erre a célra elkülönített milliárdokkal. A munkáltató igényelheti munkavállalója bérének kifizetését, cserébe vállalja, hogy legalább három hónapig nem válik meg dolgozójától. A KFI bértámogatás a mérnökök, kutatók, informatikusok megtartását célozza. A három hónapra biztosított támogatás összege egy fő esetében maximum havi 318 920 forint lehet.  

 

Eddig ötezer kutatási és fejlesztési területen dolgozó, magasan kvalifikált munkavállaló után igényelte több mint négyszáz munkaadó az ágazati bértámogatást. Az igényléshez szükséges dokumentumok ide kattintva érhetők el, a pályázati anyagokat február 22-ig lehet még benyújtani. 

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu