Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

Tovább emelkednek a pedagógusbérek

2013. December 27. 09:37
Tovább emelkednek a pedagógusbérek
2014-ben további emelkedés várható a pedagógus bérekben és változások lesznek a tankönyvellátás és a Klik feladatellátási területén is.
A köznevelési államtitkár az MTI-nek adott évértékelő interjúban számolt be arról, hogy rendelkezésre állnak a források a pedagógusi bérek további emeléséhez. Összességében pozitívnak értékelte a köznevelés elmúlt három és fél évben történt megújulásit. Mint mondta, a vállalt feladatok nagyobbik részét már megkezdték illetve befejezték, a hiányzó intézkedéseknek pedig már folyamatban van a kidolgozása. Az elkövetkező időszakban a már meghozott hozott törvényi rendeleteknek köszönhetően teljesítmény javulás várható az iskolarendszerben.

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár
Hoffmann Rózsa pozitívan értékelte az elmúlt három és fél évet

A 2012-ben végzett PISA-felmérés alapján Hoffmann Rózsa úgy véli a magyarországi iskolai rendszerben hozott intézkedések néhány éven belül bizonyítottan javulást fognak hozni. Ez látszik a környező országokban hozott oktatási reformok bevezetésében is. Nagyjából 6-7 évre van szükség ahhoz, hogy a rendszer működésében a pozitív változás érzékelhető legyen. A köznevelési államtitkár szerint a kormány pedagóguspolitikája a köznevelési rendszer teljes megújításának fontos eleme. Az új rendszer nagyobb anyagi megbecsülést, igazságos, biztonságos és kiszámítható életpályát adott a pedagógusoknak.

Jó a pedagógusi életpályamodell
További bérnövekedésre számíthatnak a pedagógusok

A 2014-es évre 150 milliárd forint szerepel a költségvetésben a pedagógusi bérek emelésére. A minimálbérekhez kapcsolódva januárban a pedagógusok bére is több ezer forinttal nő majd, hiszen a fizetésük értékállóságát törvény garantálja. A következő négy évben pedig garantált a pedagógusok jogszabályban meghatározott mértékű béremelése.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu