Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Tovább emelkedett az egészségügyi alapellátás finanszírozása

2014. február 26. 10:37
Tovább emelkedett az egészségügyi alapellátás finanszírozása

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az egészségügyi alapellátás fejlesztéséről tartott tájékoztatót Budapesten és visszatekintettek az egészségügyben elért eredményekre.


Az a 3 milliárdos kórházfejlesztés, amely jelenleg is zajlik Magyarországon, akkor tudja elérni célját, hogy ha megerősítjük az elapellátást - mondta Balog Zoltán, aki bejelentette a pénzügyi-szakmai fejlesztési progamot. A miniszter elmondása szerint az alapellátás finanszírozásának fejlesztésére a 2014. évi központi költségvetés  10 Mrd Ft többletforrást biztosít. A rendelkezésre álló forrás felhasználását a háziorvosi, a védőnői és a fogorvosi ellátás egyes területire csoportosítják.

 

 

Újabb 10 milliárd forint az egészségügyi alapellátás fejlesztéséreKiderült: az éppen elfogadás alatt álló miniszteri rendelet részét képezi az az intézkedés, mely alapján a 20 éve közfinanszírozott alapellátásban dolgozó orvosok jogosultak lesznek a főorvos titulus használatára. Ezzel kívánja elismerni a kormány munkájukat. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár ezt követően ismertette az elmúlt 4 év legfontosabb egészségpolitikai eredményeit.


EMMI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu