Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Tovább bővül a foglalkoztatás Magyarországon

2012. August 01. 07:26
Tovább bővül a foglalkoztatás Magyarországon
A 2012. április-júniusi időszakban tovább folytatódott a foglalkoztatottak számának 23 hónapja tartó emelkedése az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.
A KSH legfrissebb munkaerő-piaci statisztikája alapján a 2012. április-júniusi időszakban immáron 23. alkalommal emelkedett a foglalkoztatottak száma éves összehasonlításban. A 15-74 korcsoportban egy éve nem látott ütemben, 1,77 százalékkal bővült a foglalkoztatottak száma (év/év), így e korcsoport foglalkoztatási rátája az előző év azonos időszakában mért 49,6 százalékról 50,6 százalékra, vagyis 1 százalékponttal emelkedett. A 15-64 éves korosztályban szintén dinamikus, 1,67 százalékos létszámbővülés volt megfigyelhető éves viszonylatban.

KSH

Tovább gyorsult a foglalkoztatottság növekedési üteme


SZEFO


A nemrégiben útnak indított Munkahelyteremtő Akcióterv biztosítja, hogy a magyar gazdaság képes legyen fenntartani azokat a pozitív munkaerőpiaci tendenciákat, amelyek a kedvezőtlen külpiaci környezet negatív hatásai ellenére a kormányváltás óta folyamatosan érvényesülnek.

Ráadásul a napokbeli hír, hogy kétszáz új munkahely megteremtését, a meglévő 825 hosszú távú megőrzését biztosítja az a két stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet az olasz DAMA S.p.A.-val, valamint a francia tulajdonú Legrand Zrt.-vel kötött a több mint hatvan százalékban megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, száz százalékban állami tulajdonú Szegedi SZEFO Zrt..

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális, Család - és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága piacteremtés és termelésbővítés által is segíteni kívánja a megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élő emberek munkahelyteremtését. Ezt célozza a "Segítő Vásárlás" programja, a saját márkás termékek (Chance, Mizu, Winner) piacra juttatása és a saját divatmárka (Attitude) létrehozása is.


-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu