Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Tovább bővül a Digitális jólét alapcsomag elérhetősége

2017. August 22. 12:50
Tovább bővül a Digitális jólét alapcsomag elérhetősége

Krahl Eszter, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és David Blunck, az Invitel csoport vezérigazgatója megállapodást írt alá, így az Invitel  telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális jólét alapcsomag.

Deutsch Tamás Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte, hogy a Digitális jólét alapcsomag szolgáltatói az előírtál lényegesen korszerűbb szolgáltatásokat biztosítanak, az eddigi visszajelzések szerint pedig már több ezren jelezték előfizetési szándékukat. Közel két tucat szolgáltató pályázott már a kedvezményes állami védjegyhasználatára, a beérkező pályázatokat pedig a lehető leggyorsabban elbírálják. Elmondása szerint idén a felnőtt lakosság 78 százaléka vált internethasználóvá, ami mindössze 1 százalékkal marad el az Európai Unió átlagától.

 

Tovább bővül a Digitális jólét alapcsomag elérhetősége

Deutsch Tamás szerint 2019-re elérheti a 85 százalékot a felnőtt lakosság internethasználata

 

A kormány várakozásai szerint 2019-re ez az arány elérheti vagy akár meg is haladhatja a 85 százalékot, amivel Magyarország a kontinens országainak élvonalába kerülhet. Tovább gyorsíthatja az ország digitális felzárkózását az internet áfájának 5 százalékra csökkentése, amely a legalacsonyabb adóteher lesz Európában. Az infrastruktúra és a szolgáltatások fejlődése, valamint olcsóbbá válása mind a gazdaság, mind a digitális platformon történő állami ügyintézés számára új lehetőségeket jelent - tette hozzá.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu