Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Történelmi lépés a kormány adósságkezelésről, konszolidációról hozott döntése

2012. November 15. 09:22
Történelmi lépés a kormány adósságkezelésről, konszolidációról hozott döntése
Kormánydöntés született egy olyan intézkedéssorozatról, amely 1956 önkormányzatot, illetve települést, vagyis közel 8 millió 800 ezer embert érint hazánkban - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő.

Tállai András,Januártól az állam jelentős terheket vesz le a települések válláról, mind az igazgatási, mind az oktatási, mind a szociális területeken; ezzel párhuzamosan megváltozik az önkormányzatok által ellátandó feladatok köre, valamint az önkormányzati költségvetés főösszege is.

Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára az önkormányzati rendszer átalakítása kapcsán arról beszélt, a mostani szja alapú normatív rendszert a feladatokhoz kötődő finanszírozási rendszer váltja fel 2013-ban.

Az államtitkár történelmi lépésnek nevezte a kormány adósságkezelésről, konszolidációról hozott döntését, mert enélkül az új önkormányzati rendszer valószínűleg nem tudna optimálisan működni.

Tállai András ismertette: az önkormányzatokkal az állam szerződést fog kötni. A szerződések tartalmát és az átvállalás részleteit minden egyes önkormányzattal végigtárgyalja, és ezután kerül sor a kötelezettség átvállalására az állam részéről – fűzte hozzá. Ezt a folyamatot a Belügyminisztérium koordinálásával a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökséget vezető államtitkárság fogja levezényelni.

Csaknem 2 ezer önkormányzatot és 9 millió embert érint az adósságrendezés. A munka jelentőségét jelzi, hogy részt vesz benne a kormány minden minisztere és államtitkára, sőt maga a kormányfő is - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.


Forrás:fidesz.hu

mconet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu