Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Tőkés Lászlót az Európai Parlament alelnökévé választották

2010. June 15. 17:52
Tőkés Lászlót az Európai Parlament alelnökévé választották
A tisztségéről lemondó Schmitt Pál helyett a Fidesz európai parlamenti képviselőinek javaslatára az Európai Parlament alelnökévé választották Tőkés Lászlót. Az erdélyi politikus jelölést a román néppárti delegáció is támogatta.
Az Európai Parlament néppárti frakciója közfelkiáltással elfogadta Tőkés László jelölését az Európai Parlament alelnöki tisztségére, melyet a román néppárti delegáció is testületileg támogatott.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén került sor a szavazásra. Az ülést Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke vezette. A politikus közölte a képviselőkkel, hogy Schmitt Pál megüresedett helyére egyedül Tőkés László EP-képviselőt jelölték.

Tőkés László és Jerzy Buzek

Tőkés László és Jerzy Buzek

Tőkés László különleges megtiszteltetésnek tartja, hogy az Európai Néppárt támogatásával az Európai Parlament alelnöki tisztségére jelöltek. Mint mondta, hasonló megtiszteltetésben legutóbb tavaly decemberben volt része, amikor a romániai kommunista diktatúra bukásának 20. évfordulóján a legmagasabb állami elismerésben, a Románia Csillaga kitüntetésben részesítették.

Elektronikus és titkos szavazással összesen 621 képviselő szavazott, ebből 334 Tőkés László mellett, és 287-en tartózkodtak, illetve ellene voksoltak, így Tőkés László az Európai Parlament 11. alelnöke lett.

Joseph Daul, az ENP európai parlamenti frakciójának vezetője külön közleményben gratulált Tőkés László EP-alelnökké választásához.

(Forrás: kdnp.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu