Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Toborzás indul a határvadász századokba

2016. August 24. 13:52
Toborzás indul a határvadász századokba

Szeptember 1-jén kezdi meg a toborzást a rendőrség, ha novemberben elindulnak az első képzések, május végén lehetnek a határon azok a rendőrök, akiket a határvadász századok megerősítése miatt vesznek fel.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány által tartott sajtótájékoztatóban elhangzott, hogy a kormány augusztus elején döntött arról, hogy a határőrizet megerősítése érdekében háromezer új rendőrrel növelik a határvadász századok létszámát. A jelenleg működő hét határvadász bevetési osztály mellett további nyolcat hoznak létre, melyekben a jelentkezők kéthónapos alapképzés és további négyhónapos képzés után, őr-járőr rész-szakképzést szerezve, járőrtársként kezdhetik meg a munkát.

 

Papp Károly országos rendőrfőkapitány

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség központi objektumában tartott tájékoztatót

 

A toborzásba bevonják a megyei kormányhivatalok foglalkoztatási osztályait és a pályaorientációs iskolákat. Elsősorban a közép- és felsőfokú végzettségű közfoglalkoztatottak keresik meg, de a korábban alkalmatlanság miatt elutasított jelentkezőket is. A rendőrség a szolgálati törvényben meghatározott bért tudja fizetni a határvadász századokba jelentkezőknek. A főkapitány megjegyezte, hogy a határ védelme minden magyar fiatal felnőtt számára felemelő érzés kell, hogy legyen.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu