Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Többen veszik igénybe a NAV sms-szolgáltatását

2018. February 25. 09:54
Többen veszik igénybe a NAV sms-szolgáltatását

Eddig mintegy 350 ezren kérték papíralapú szja-bevallási tervezetük postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, a kérelmezők 70 százaléka sms-ben fordult az adóhatósághoz.

Tállai András, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár felidézte, hogy az e-szja projektje 2018-ban tovább bővült, idén mintegy 5 millió bevallási tervezetet készít a hivatal. Ezek elektronikusan elérhetők lesznek március 15-e után az ügyfélkapun keresztül. Akinek nincs ügyfélkapuja, március 19-ig kérheti a papíralapú bevallási tervezetének postázását. Az ügyfelek sms-ben, űrlapon, levélben vagy nyomtatványon, illetve telefonon is fordulhatnak a NAV-hoz. 

 

Többen veszik igénybe a NAV sms-szolgáltatását

Eddig mintegy 350 ezren kérték a papíralapú szja-bevallási tervezetük postázását

 

Idén már a munkáltatók helyett is a NAV számol - emelte ki az államtitkár. A 360 ezer mezőgazdasági őstermelőnek és áfás magánszemélynek a munkáltatótól, kifizetőtől szerzett jövedelme szerepel a bevallási tervezetben, csak a saját tevékenységükből származó jövedelemmel kell kiegészíteniük azt. Tállai András arra is emlékeztetett, hogy az egyéni vállalkozóknak hétfőn éjfélig kell benyújtaniuk jövedelemadó-bevallásukat.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu