Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Több száz munkahelyet teremt a Tata Consultancy Service globális szolgáltatóközpontjában

2015. September 27. 22:15
Több száz munkahelyet teremt a Tata Consultancy Service globális szolgáltatóközpontjában

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára tartott tájékoztatót a Tata Consultancy Services (TCS) munkahelyteremtési terveiről.

A Tata budapesti központjából 34 nyelven nyújtanak egyebek mellett üzleti megoldásokat, tanácsadási, informatikai szolgáltatásokat a világ minden részébe. A vállalat folyamatosan fejlődik, nemcsak tőkét hoznak az országba, hanem munkalehetőséget ajánlanak azoknak a tehetséges fiataloknak, akik esetleg a külföldi munkakeresést fontolgatják. Szeptember végén bejelentették: újabb 300 új munkahelyet hoz létre a cég.  Szabó László szerint ez annak a folyománya, hogy a kormány az utóbbi években a munka világában sokkal kiszámíthatóbbá tette a vállalatok költségtervezését.

 

 

A Tata 300 új munkahelyet hoz létre Budapesten

 Prabal Datta, a TCS igazgatója kiemelte: a magyaroroszági szolgáltatóközpont néhány tucat mérnökkel indult 2001-ben, mára pedig már 1300 magasan képzett, több nyelven beszélő mérnököt, közgazdászt, informatikust, fejlesztőt foglalkoztat. Elmondta: az új embereket a következő hónapokban veszik fel és elsősorban üzleti folyamatokkal kapcsolatos szolgáltatásokhoz és infrastrukturális, ügyfélszolgálati, valamint informatikai pozíciókra keresnek embereket.Az államtitkár szólt arról is, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) jelenleg 13 olyan döntés előtti projektet visz, ami 2400 új munkahelyet jelenthet Magyarországon, ha pozitívan bírálják el a pályázatokat.MTI/Külgazdasági és Külügyminisztérium/MCOnet

Fotó: KKM, Kovács Márton

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu