Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Több száz munkahelyet teremt a Sisecam magyarországi beruházása

2021. október 16. 12:00
Több száz munkahelyet teremt a Sisecam magyarországi beruházása

Legalább 350 új munkahelyet teremt Kaposváron a Sisecam vállalat 80 milliárd forintos projektje.

A török Sisecam vállalata 80 milliárd forintos nagyberuházást hajt végre Magyarországon. A beruházás eredményeképp 350 új munkahelyet teremtenek Kaposváron, ahol egy üvegcsomagoló gyárat fognak felépíteni. A kivitelezési munkálatok első szakasza hamarosan elkezdődik, előtte azonban még a régészeti feltárásokat kell befejezni a 40 hektáros területen, amely Kaposvár keleti ipari parkjában található.

 

A török Sisecam célja, hogy a világon az egyik vezető autóipari üveg beszállító legyen. A cég arra összpontosít, hogy fejlett tervezési és mérnöki tudásával minél tovább fejlessze termékeit. A Sisecam első magyarországi üzemét még 1993-ban hozta létre Aszódon, ahol közel 10.000 négyzetméteres területen évente 5 millió üvegtáblát gyártanak. A vállalat magas minőségű termékeit leginkább a világ prémium kategóriás autógyártói vásárolják fel.

 

Az üveggyártó cég már közel 30 éve jelen van hazánkban

 

Magyarországnak mindenképp megtiszteltetés, hogy a világ egyik legjelentősebb üveg gyártója Kaposvárt választotta következő beruházása helyszínéül, hiszen a gyártó 14 országban is jelen van a világban és közel 150 országba exportálnak termékeket. A cég gyártásának technológiája egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra.

 

A cég azért Kaposváron építi fel legújabb üzemét, mert közel van a piacokhoz, valamint az országban megfelelő az infrastruktúra, a munkaerő és az alapanyag minősége. A Sisecam azt is kiemelte, hogy az aszódi gyárral is teljes mértékben elégedettek, ezért is szerettek volna tovább terjeszkedni Magyarországon. A kaposvári gyárból a Közép-Európa és Nyugat-Európa országait fogják ellátni a termékekkel.

 

Forrás: MTI, Sisecam
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu