Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Több száz milliárd forint áll rendelkezésre a kkv-k technológiaváltására

2021. October 11. 12:12
Több száz milliárd forint áll rendelkezésre a kkv-k technológiaváltására

Közel 600 milliárd forintos pályázati programok állnak a mikro-, kis- és közepes vállalkozások rendelkezésére, hogy végrehajtsák technológiaváltásukat.

Jelentős fejlesztési források segítik azt, hogy a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások minél előbb végrehajtsák technológiaváltásukat a saját iparáguk környezetében. A magyar cégek legfőképp olyan támogatásokból válogathatnak, amelyek vissza nem térítendőek. Az 587 milliárd forintos forrásból beruházásokat, képzéseket és innovációt is indíthatnak a cégek.

 

A cégek a Vali.hu információs holnapon ismerkedhetnek meg a jelenlegi pályázati lehetőségekkel, ahol számos kedvezményes, államilag támogatott és 0 százalék körüli kamatozású hitelt is találnak. A portálon a vállalkozások szakmai tanácsadást is kérhetnek, továbbá megismerkedhetnek a leginnovatívabb megoldásokkal a kkv-szektorban, hogy ötletekkel gazdagodjanak és azt átvigyék a saját iparágukba.

 

A Vali.hu információs portál nagy segítség a vállalkozóknak

 

Az információs portálon már a képzések is elérhetőek. A felnőttképzési rendszer Magyarországon át lett alakítva, amelynek eredményeképp jelentősen csökkent az adminisztráció, így a képzések bejelentése akár 2-3 perc alatt megtörténhet. A magyar kormány leginkább azokat a képzéseket kívánja támogatni, amelyek valódi értéket teremtenek, és amelynek köszönhetően a munkahelyek stabilizálódnak és több bért vihetnek haza az alkalmazottak.

 

A Európai Vállalkozásfejlesztési Díj átadóján György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára egy példát is felhozott, hogy milyen megoldásokat kívánnak támogatni. Az államtitkár egy székesfehérvári céget hozott fel példaként, akik a gyártósor mellől emelik ki és képezik át munkavállalóikat programozókká. Az ilyesfajta képzési programmal a munkavállalók akár 60 százalékkal több bért vihetnek haza.

 

Forrás: MTI, ITM, Vali.hu
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu