Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.19. - péntek, Sára napja van.

Belföldi hírek

Több pénz van az embereknél

2016. január 25. 15:10
Több pénz van az embereknél

Az elmúlt 2,5 év kiskereskedelmi forgalmi adatai szerint a háztartások vásárlási kedve visszatért – mondta Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár A kiskereskedelem helyzete és kilátásai című sajtótájékoztatón.

A helyettes államtitkár elmondta: „2016-ban a kiskereskedelmi forgalom további növekedése várható, melyet kiemelkedő mértékben meghatározhat az e-kereskedelem.”  A magyar e-kereskedelem novemberben ugyanis 26,2 százalékkal nőtt, ami évekre progresszív növekedési tempót vetít előre. A hazai kiskereskedelemi forgalom már régóta folyamatosan erősödik. A rendelkezésre álló legutóbbi adatok novemberből származnak, mikor is 4,3 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest. 2015 első tizenegy hónapjában pedig 5,7 százalékos növekedést mértek a Statisztikai Hivatalban. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,7 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,7 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,7 százalékkal emelkedett az értékesítés.

 

 
A helyettes államtitkár a kereskedelemben bevezetett vasárnapi pihenőnap kapcsán elmondta, hogy éves alapon az intézkedés mellett is 2015. novemberben, 2800 fővel növekedett a boltokban alkalmazásban állók száma. Ezen belül megvizsgálva az április-november közötti időszakot, 2700 fővel többen dolgoznak a szektorban, ami 1,5 százalékos növekedést mutat. Ez azt bizonyítja, hogy a kormány jól időzítette a kereskedelemben dolgozók szabad vasárnapjának biztosításával kapcsolatos intézkedését, mivel a növekvő forgalom a megváltozott nyitvatartási rend mellett is nagyobb kiszolgáló személyzetet igényelt.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu