Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.31. - szombat, Farkas napja van.

Belföldi hírek

Több mint százmilliós kapacitásbővítés a Márka Üdítőgyártónál

2020. október 02. 13:43
Több mint százmilliós kapacitásbővítés a Márka Üdítőgyártónál

A magyar gazdaságpolitika elsődleges célja, a munkahelyek, vállalkozások megvédése, ehhez a beruházások támogatása a leghatásosabb eszköz - jelentette ki a pénzügyminiszter a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson, a Márka Üdítőgyártó Kft. kapacitásbővítő beruházásának bejelentésén.

Az üzemlátogatás után Varga Mihály elmondta: a teljes mértékben magyar kft. csaknem 105 millió forintos beruházásához 72 millió forint támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán. Hozzátette: a "Márka" üdítő magyar szabadalom, évtizedes múltra visszatekintő "brand", a cég beszállítóinak 90 százaléka is magyar vállalkozás. Hangsúlyozta: a kormány már tíz éve követi azt az alapelvet, hogy "ha munka van, minden van ", mert ez alapozza meg az ország teljesítményét, a családok életszínvonalát. Varga Mihály emlékeztetett: a gazdaságvédelmi intézkedések folytatódnak a következő hónapokban is, folyamatosan jelennek meg új felhívások is. A pályázatok gyorsabb és egyszerűbb elérhetősége érdekében a Pénzügyminisztérium kifejlesztett egy mobilalkalmazást.

 

Több mint százmilliós kapacitásbővítés a Márka Üdítőgyártónál

 

Pécskövi Tibor, a Márka Üdítőgyártó Kft. ügyvezetője elmondta: a második gépsor sikeres telepítése és a logisztikai központ bővítése után most a saját biológiai szennyvíztelep technológiai megújítása következik, ami a fajlagos gyártási költségek csökkentésével garantálja a munkahelyek megtartását is. A légtechnikai hűtés fejlesztésével optimalizálják továbbá a palackozó üzem hőmérsékletét, ami az üzem még magasabb fokú sterilitását is eredményezi. Új informatikai eszközökkel erősítik a távmunka lehetőségét is - közölte. Mint elmondta, a cég kapacitása 140 millió palack évente, raktározási területük elérte a 13 ezer négyzetmétert. A cégnél jelenleg 106 munkavállaló dolgozik. Az ügyvezető kitért arra is, hogy a Márka Üdítő már 30 százalékos rPET -et (újrafeldolgozott PET-anyagot) használ a palackjaihoz, így már most teljesíti a 2025-ös európai uniós előírásokat. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a kormány felismerte, hogy a magyar vállalatok sikere  az ország hosszú távú gazdasági növekedésének a motorja. Ebbe a koncepcióba illeszkedik a Márka üzem, amelyet Bács-Kiskun megye "élelmiszeripari zászlóshajójának " nevezett. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu