Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.05.21. - hétfő, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

Több mint ötezer TOP-os pályázat a megyékből

2017. június 14. 16:05
Több mint ötezer TOP-os pályázat a megyékből

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy háromezer nyertes projektjének megvalósítása kezdődhet el a közeljövőben - közölte Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Kifejtette, hogy több mint ötezer pályázat érkezett be a kedvezményezett megyékből, a keret több mint felét használták már fel, továbbá a 22 megyei jogú város elkülönített, mintegy 500 milliárd forintos TOP-keret pályázói túlnyomó többségben támogatói szerződéssel rendelkeznek. "A cél, hogy a nyár végére a fennmaradó pályázati forrásokat is százszázalékosan le tudjuk kötni szerződéssel" - mondta az államtitkár. Az előző uniós ciklushoz képest változás, hogy a támogatás összegét az önkormányzatok államkincstárnál vezetett folyószámlájára utalják, és szigorú monitoring mellett használhatják fel, így nem fordíthatják más folyó kiadásokra. 

 

18 megyében 800 milliárd forintra lehetett pályázni a Terület- és településfejlesztési programban

18 megyében 800 milliárd forintra lehetett pályázni a Terület- és településfejlesztési programban

 

Az államtitkár szavai szerint a TOP-beruházásoktól azt várják, hogy a helyi kivitelezők jutnak majd munkához, "a megyei pénzek megyei vállalkozókhoz fognak kerülni". Oláh Gábor, az NGM regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára hozzátette, hogy az 1300 milliárd forintos keretösszegű operatív program részeként 18 megyében 800 milliárd forintra lehetett pályázni. Az első körben beadott pályázatok nyerteseivel megkötötték a támogatási szerződéseket, a Magyar Államkincstár június végéig valamennyiüknek átutalja a támogatási előleget. Örömét fejezte ki, hogy sikerült elérni, hogy a települések ne országos szinten versenyezzenek, hanem a megyéken belül a legjobb projektek juthassanak támogatáshoz.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu