Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Több, mint felével emelkedett az új álláshelyek száma Magyarországon

2011. September 14. 19:39
Több, mint felével emelkedett az új álláshelyek száma Magyarországon
Bizakodásra ad okot, hogy augusztusban a munkaadók 44 ezer új állást jelentettek be, amely 62 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte szerdán a miniszterelnök szóvivője.
Szijjártó Péter hangsúlyozza: Az euróválság Magyarország számára a kihívások mellett a siker lehetőségét is kínálja. Ehhez azonban meg kell nyernünk a háborút az államadósság ellen, ami csak úgy lehetséges, ha minél több ember munkájára számíthatunk - olvasható Szijjártó Péter szerdai közleményében.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai szerint - köszönhetően a támogatott állások növekedésének - összességében emelkedett a bejelentett új állások száma Magyarországon: 13.300 foglalkoztató összesen 44 ezer új álláslehetőséget jelentett be augusztusban a szolgálathoz.

Összességében emelkedett a bejelentett új állások száma Magyarországon

13.300 foglalkoztató összesen 44 ezer új álláslehetőséget jelentett be augusztusban fotó:MTI
Ez az előző hónaphoz és az előző év azonos hónapjához képest is bővülést jelent, előbbi esetében 5,7, utóbbinál pedig 61,8 százalékos az emelkedés.
A miniszterelnök szóvivője úgy fogalmazott: Ehhez azonban meg kell nyernünk a háborút az államadósság ellen, ami csak úgy lehetséges, ha minél több ember munkájára számíthatunk. Éppen ezért - hangsúlyozza a miniszterelnök szóvivője - bizakodásra ad okot, hogy augusztusban a munkaadók 44 ezer új állást jelentettek be, amely 62 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Szíjjártó: bizakodásra ad okot, hogy augusztusban a munkaadók 44 ezer új állást jelentettek be, amely 62 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Szíjjártó Péter a miniszterelnök szóvivője fotó:fidesz.hu
A munkát támogató arányos adórendszer kiteljesítésével, valamint a START munkaprogramok megindításával a kormány gazdaságpolitikájának fókuszában továbbra is a munkahelyteremtés áll - olvashat a miniszterelnök szóvivője által kiadott közleményben. (T.A)
forrás: kormany.hu

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu