Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.25. - péntek, Eufrozina napja van.

Belföldi hírek

Több mint 400 ezer csomag fertőtlenítőszert szállítottak az iskolák ellátására

2020. szeptember 01. 17:03
Több mint 400 ezer csomag fertőtlenítőszert szállítottak az iskolák ellátására

Három nap alatt 23 kamionnal 420 ezer csomag fertőtlenítőszert szállított le a szegedi Florin Zrt. az iskolák koronavírus elleni védekezéséhez - közölte a Florin Zrt.

A közlemény szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázatot írt ki az iskolák fertőtlenítőszerrel való ellátásához szükséges termékekre. A szükséges mennyiség túlnyomó részének leszállítására a cégcsoport Brado fertőtlenítőszereit forgalmazó Bradochem Kft.-nek nyílt lehetősége. A megrendelt mennyiség minden elosztóközpontba megérkezett, és azonnal meg is kezdték azok továbbítását mintegy 6 ezer közoktatási és köznevelési intézménybe. A Florin Zrt. Budapesten és 17 megyében az ÁEEK által kijelölt elosztóhelyekre szállította a fertőtlenítőszereket. Csongrád-Csanád megyében az iskolák fenntartói a társaság szegedi központjában kaphatják meg a megrendelt szereket, Bács-Kiskun megyében pedig a cégcsoport kecskeméti telephelyén.

 

Több mint 400 ezer csomag fertőtlenítőszert szállítottak az iskolák ellátására

 

Az iskolák részére több mint 200 tonnányi kézfertőtlenítőt és felület-fertőtlenítőszert szállított le a vállalkozás néhány nap alatt az ÁEEK koordinálásával, a katasztrófavédelem, a kormányhivatalok és fuvarozó cégek összehangolt munkájával a tanévkezdés előtt - közölte Barta Attila, a Florin Zrt. cégvezetője. A koronavírus-járvány kirobbanása után az egészségügyi és közintézmények, közszolgáltatók fontos fertőtlenítőszer-ellátójává vált a Florin Zrt., amely egyike volt annak a hat magyar társaságnak, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálásával biztosította az ország fertőtlenítőszer-ellátását, illetve a termékekhez szükséges alapanyagot a járvány idején. A cég márciusban minden más terméke gyártását leállította, és rendkívüli intézkedésekkel a teljes termelését átállította fertőtlenítőszerekre annak érdekében, hogy minél jobban ki tudja elégíteni a hirtelen megugró megrendelői igényét.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu