Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.06. - szombat, Norbert napja van.

Belföldi hírek

Több mint 3300 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg a következő években

2019. október 11. 15:13
Több mint 3300 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg a következő években

Eredményesen működik a kormány befektetés-ösztönzési rendszere, az elmúlt időszakban a magyar gazdaságban bejelentett fejlesztések összege meghaladja a 3300 milliárd forintot - jelentette ki Varga Mihály a Thermotechnika-Crown Cool Kft. új üzemegységének átadó ünnepségén.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság jövőbeli teljesítményét alapozza meg, hogy nemcsak a beruházások értéke emelkedik, az innovációt erősítő befektetések aránya is egyre magasabb. A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a magyar gazdaság jelenlegi, 5 százalék feletti növekedésének egyik motorját az évről-évre emelkedő beruházások adják. A miniszter fontosnak nevezte, hogy egyre magasabb a magyar gazdaságban a világ élvonalába tartozó, az innovációt és kutatás-fejlesztést szolgáló befektetések aránya.

 

Több mint 3300 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg a következő években

 

Varga Mihály a vállalat kapacitásbővítéséről szólva elmondta: a hűtőberendezések gyártásával és fejlesztésével foglalkozó, termékeinek 80 százalékát exportáló Thermotechnika Kft. 450 millió forint összköltségű beruházásához a magyar kormány közel 158 millió forinttal járult hozzá a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében.Ez a 2015 óta működő program is jól mutatja, a magyar költségvetés évek óta olyan stabil helyzetben van, hogy a családok támogatása, a biztonság megőrzése és az adócsökkentések mellett is  tud a kormány forrást biztosítani ezekre a fejlesztésekre – tette hozzá. Mint fogalmazott: a programnak köszönhetően jól járnak a vállalkozások, mert fejleszteni tudnak, a dolgozók, akik biztos munkahelyre tesznek szert, a költségvetés, amely emelkedő bevételekhez jut és a magyar emberek is, mert mindezzel Magyarország teljesítménye emelkedik.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu