Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Több mint 20 milliárddal emelte meg a kormány a tejágazat szerkezetátalakításának keretét

2017. July 29. 08:00
Több mint 20 milliárddal emelte meg a kormány a tejágazat szerkezetátalakításának keretét

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent tejágazat szerkezetátalakítását támogató felhívásra jelentős túligénylés mutatkozott, amelyet a Miniszterelnökség a források megemelésével kezelt. Az eredeti 36,5 milliárd forint keretösszeget 55,2 milliárd forintra emelte.

A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás 2016-ban jelent meg, az  ötéves kötelezettségvállalású program az állattartás fejlesztését célozza azáltal, hogy a szigorú tartási, higiéniai és takarmányozási előírásokat teljesítő gazdálkodók számára kompenzálja a megnövekvő kiadásokat. A felhívásra összesen 55,4 milliárd forint értékben érkeztek kérelmek.

 

 Vidékfejlesztési Program keretében megjelent tejágazat szerkezetátalakítását támogató felhívás keretösszegét  55,2 milliárd forintra emelte a Miniszterelnökség

 Vidékfejlesztési Program keretében megjelent tejágazat szerkezetátalakítását támogató felhívás keretösszegét  55,2 milliárd forintra emelte a Miniszterelnökség

 

A megemelt keretösszeg a kérelmek döntő többségét, összesen 506 kérelem támogatását teszi lehetővé. A Miniszterelnökség felhívta a figyelmet arra, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében nyár végéig még további fontos – kertészeti, állattenyésztési, borászati – felhívásokról születnek támogatói döntések.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu