Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Több mint 1000 kilométeres útszakaszon kezdődnek felújítások

2021. május 29. 12:00
Több mint 1000 kilométeres útszakaszon kezdődnek felújítások

2021-ben több mint 1000 kilométeren kezdődnek meg az útfelújítási munkálatok, amely által idén közel dupla annyi útszakasz kerül rendbetételre, mint a tavalyi évben - közölte Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár a Nyúl és Ménfőcsanak közötti összekötő út átadásán beszélt a jövőbeli útfelújítási tervekről, ahol elmondta, hogy még az idén több ezer kilométeres útszakaszon kezdődnek útfelújítási munkálatok. Mosóczi László kiemelte, hogy a fő cél idén, hogy a vidék életminőségét javítsák, illetve, hogy egyes kistelepülések jobb megközelíthetőséggel rendelkezzenek, ezáltal kiemelt figyelmet fordítanak a mellékutak korszerűsítésére, amelyet főként hazai költségvetési forrásokból fognak finanszírozni.

 

Az államtitkár pontos részletekkel és számokkal is szolgált a felújítások kapcsán. Elárulta, hogy 2020. decemberében írták alá a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel a támogatási szerződést, amelynek köszönhetően idén és jövőre 590 kilométernyi útszakasz kerül korszerűsítésre, több mint 157 milliárd forintos forrásból. Emellett azt is hangsúlyozta, hogy a Magyar Falu Program keretein belül 90 milliárd forint jut az útszakaszok rendbetételére, amely által további 550 kilométeres útszakasz kerül felújításra 2022 végéig.

 

Mosóczi László az összekötő út átadásán jelentette be a további felújításokat

 

"Tervben vannak további fejlesztések is, és ha ezek az előkészületek jó tempóban haladnak, az idei beruházások összértéke akár meg is haladhatja a 300 milliárd forintot. Ha minden jól megy, 2021-ben az elmúlt tíz év legnagyobb mértékű közutas beruházási programját hajthatjuk végre." - emelte ki a jelenlegi felújítás mértékét az államtitkár.

 

Az idei évben március közepétől dolgoznak a közutakon a munkagépek, az elmúlt hónapokban pedig közel 230 helyszínen kezdődtek meg a kivitelezések. Több mint 500 kilométeren zajlanak már a kivitelezési munkálatok, amely a 2021-es évre tervezett 1000 kilométeres szakaszfelújítás több mint fele.

 

A Nyúl és Ménfőcsanak közötti összekötő útszakasz átadóján az államtitkár elmondta, hogy ez a beruházás tekinthető az egyik legnagyobb értékűnek az idei évben, hiszen a felújítás által az út csapadékvíz rendezését is fejlesztették. Mivel a domboldalról rendszeresen lezúdult a víz, így azok egy zárt csatornán keresztül ezentúl már az élő vízfolyásba fognak folyni, köszönhetően a közel 2,5 milliárd forintos beruházásnak.

 


Forrás és fotó: MTI/Krizsán Csaba
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu