Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Több mint 1000 elektromos autóbusz áll forgalomba a következő pár évben Magyarországon

2021. szeptember 18. 11:00
Több mint 1000 elektromos autóbusz áll forgalomba a következő pár évben Magyarországon

A következő 3 évben több mint 1000 elektromos autóbusz áll forgalomba belföldön a Zöld Busz Program lehetőségeinek köszönhetően.

Rekordszámú elektromos autóbusz áll forgalomba Magyarországon 2025-ig a Zöld Busz Program keretein belül. A 180 milliárd forintos keretösszegű projekt eredményeképp a következő 3 évben legalább 1100 elektromos meghajtású autóbusz forgalomba állítását tervezi hazánkban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tulajdonában álló Humda Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.

 

A Humda Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. komplex feladatok végrehajtásával van megbízva. Céljuk, hogy új szemléletet szolgáltassanak az országban az autó- és motorsport, valamint a közlekedés iparágában. Szintén fő feladatuk, hogy megteremtsék a kapcsolatot a sportágak, az állami és a piaci szereplők között.

 

Az elektromos autók mellett az elektromos autóbuszokat is elterjedhetnek Magyarországon

 

Az új buszok a dízelbuszokhoz képest 70 ezer tonnával kevesebb szén-dioxid termeléssel járnak, és közel 35 milliárd forintnyi üzemanyagköltséget lehet általuk megtakarítani. A projekt nem csak a zöld jövőt hozza közelebb, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy a céloknak megfelelően Magyarország 2050-re valóban karbonsemleges országgá váljon.

 

Magyarországon jelenleg 8500 autóbusz áll forgalomban, amelyek nagy többsége nem elektromos meghajtású. A Zöld Busz Program ezt az arányt szeretné megváltoztatni, előtérbe hozva az elektromos megoldásokat. A projekt most főleg a 25 ezer lakosnál népesebb településeket célozza meg.

 

Forrás: MTI, Humda
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu