Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.01. - szerda, Hugó napja van.

Belföldi hírek

Több milliós áfa-visszatérítés érhető el a falusi csok településein

2019. november 22. 14:26
Több milliós áfa-visszatérítés érhető el a falusi csok településein

A támogatást januártól a munkálatok költségeinek, illetve az építési telek vételárának megfizetéséhez lehet felhasználni.

Január elsejétől akár ötmillió forintos áfa-visszatérítés is elérhető kistelepülésen építkezők számára. Ezzel az intézkedéssel, a Gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjának elindításával mintegy két és fél millió magyar otthonhoz jutását segítik. A támogatást azon a közel 2500 hazai településen lehet igénybe venni, ahol a falusi csokot is. A listán szereplő kistelepüléseken egy három gyermekes család saját ingatlan bővítése, korszerűsítése esetén akár több mint 10 millió forintos támogatással is számolhat: az ötmillió forintos falusi csok mellett a 7,5 millió forintos kedvezményes kölcsönt és az adó-visszatérítési támogatást is igénybe veheti.

 

Több milliós áfa-visszatérítés érhető el a falusi csok településein

 

A kérelmeket 2022. június 30-ig lehet benyújtani. A támogatást a munkálatok költségeinek, illetve az építési telek vételárának megfizetéséhez lehet felhasználni, összege megegyezik a számlával igazolt és megfizetett áfa összegével, s legfeljebb 5 millió forint lehet. A kormány számos intézkedéssel segíti a családok lakhatását, elsődleges célunk, hogy lehetőleg minden család saját tulajdonú otthonban éljen - mondta el a bejelentés kapcsán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu