Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Több milliárd forintos beruházás indul a repülőtéren

2022. August 15. 22:48
Több milliárd forintos beruházás indul a repülőtéren

A Budapest Airport ismét komoly fejlesztés sorozatba fog, hogy a legnépszerűbb magyar légikikötő minél modernebb köntöst kapjon.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hazánk legfontosabb és legnagyobb légikikötője, ezért elvárható a folyamatos fejlesztés. Az üzemeltető Budapest Airport most újabb beruházásokat jelentett be a főváros központjától 15 kilométerre fekvő repülőtéren.

 

A beruházások 2022 szeptemberében indulnak és megújul az egyik futópálya, valamint a gurulóút is. A pályák fejlesztésén kívül tovább bővítik a teherszállítás forgalmi előterét, hogy az itt áthaladó áruforgalom is minél gyorsabban érjen célba. A fejlesztés összértéke várhatóan 7,5 milliárd forint lesz.

 

További jó előjel a fejlesztések elé nézve, hogy a ferihegyi reptéren nincsenek fennakadások az utasforalomban 

 

A projekt fő célja, hogy tovább növeljék a reptér repülésbiztonsági jellemzőit. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) a közelmúltban újabb szabályozásokat vezetett be a kontinensen, ezért több európai reptéren is hasonló fejlesztések kezdődnek.

 

A repülésbiztonsághoz tartozik a fénytechnikai hálózatok fejlesztése is, ezért ez szintén nagyfokú modernizáción megy keresztül. A növekvő cargo forgalom a budapesti reptér bevételét erősíti, ám a gördülékeny kiszolgálást már csak újabb fejlesztésekkel lehet megvalósítani.

 

Jelenleg 2 cargo forgalmi előtér működik Budapesten, a beruházás átadása után azonban már 4 előtér szolgálja ki a nagy repülőgépeket.

 

Forrás: Napi.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu