Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.02. - Monday, Petra napja van.

Belföldi hírek

Több kórház is bevetette már a robotokat

2023. February 13. 14:47
Több kórház is bevetette már a robotokat

Magyarországon már számos egészségügyi intézményben megjelentek a robotok.

A robottechnikai megoldások nem csak a termelés, a gyártás vagy éppen az informatika szektorában képesek óriási előnyt nyújtani, hanem természetesen az egészségügyben is. A globális trendeket követve Magyarországon is egyre több olyan kórházat találni, amely már elkezdett dolgozni a robotokkal.

 

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház már a tavalyi évben komoly erőforrásokat fordított arra, hogy beszerezze a robot eszközöket, amelyeket már nem csak egyszerű kivizsgálásokra használnak, hanem komolyabb operációkra is.

 

Nélkülözhetetlen lesz a robotizáció az egészségügyben is

 

A kórházak főigazgatója szerint a robotika bevezetése rendkívül sikeres volt a magyar egészségügyben. A főigazgatók szerint nélkülözhetetlen előnyöket tartogatnak a robotok a műtétek során: jóval precízebben képesek dolgozni egyes műtétek alatt, a regenerációs időt pedig meggyorsítják.

 

A magyar robotsebészeti projekt egyébként pontosan 1 éve, 2022. február elején indult el. A beszámolók alapján azóta több mint 700 olyan műtétet hajtottak végre a kórházakban, amelyen segített egy robot eszköz.

 

A sikeres kezdet után várhatóan több robot is érkezik 2023-ban Magyarországra, hogy korszerűbbé és precízebbé tegye a legnehezebben végrehajtható beavatkozásokat, majd életeket mentsen.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu