Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Több forrás jut a kiemelt területekre

2018. July 22. 08:51
Több forrás jut a kiemelt területekre

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a jövő évi költségvetést előremutatóként jellemezte, keretében minden kiemelt területre több forrást biztosít a kormány.

Kiemelte, a kabinet célja egy erős Magyarország, amely gyarapodik, és közben garantálni tudja a biztonságát, ami nélkül nem fenntartható a gazdasági növekedés. Kiemelt területnek számít a családtámogatás, így a kétgyermekes családok jövőre már havonta 40 ezer forintot tudnak leírni, miközben csökkennek a munkaadói adók, ami mozgásteret biztosít a béremelések folytatásához - sorolta az államtitkár. Hangsúlyozta, a piaci szféra mellett a rendvédelmi dolgozók és az ápolók is újabb béremelésre számíthatnak. Az egészségügyre több mint 100 milliárd forinttal, közbiztonságra és honvédelemre mintegy 150 milliárd forinttal, az önkormányzatokra pedig több mint 200 milliárd forinttal több jut jövőre, mint idén - fejtette ki Dömötör Csaba.

 

Minden kiemelt területre több forrás jut

A 2019-es költségvetésben minden kiemelt területre több forrást biztosít a kormány

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztetett, nem csak Magyarország küzd azzal, hogy "átláthatatlanul működő és külföldről finanszírozott szervezetek támogatják és szervezik a bevándorlást". A Stop Soros csomag célja, hogy legyen egy olyan törvény, amely elrettentő erővel bír az ilyen tevékenységek esetében - emelte ki. Az államtitkár megerősítette, Magyarország hosszú távon akkor lehet erős, ha közben Európa sem gyengül. "Mi Európát a jövőben is a nemzetállamok alapján szeretnénk elképzelni" - mondta, kiemelve, hogy a nemzetállamoknak kell meghozniuk az életüket meghatározó stratégiai döntéseket, mert az számonkérhetőbb. A magyar álláspont demokráciát erősítő törekvés is - tette hozzá.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu