Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Több fenntartható ingatlanfejlesztés indulhat

2021. szeptember 28. 15:18
Több fenntartható ingatlanfejlesztés indulhat

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) több fenntartható fejlesztést és épített környezetfejlesztést indítana Magyarországon.

Megállapodást kötött egymással az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületével (HuGBC) és a Greenology - Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont, amelynek köszönhetően megnövekedhet a fenntartható ingatlanfejlesztések száma az országban.

 

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2009-ben alakult és Magyarország nemzetközileg is elismert vezető ingatlanfejlesztő vállalatait képviselő. A szervezet célja, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztéseket a szabályok alapján, funkciójukat szem előtt tartva gazdaságosan valósítsák meg a tulajdonosok, mindezt a felhasználók és az épített környezet használói érdekében.

 

A parnterség által környezettudatosabb ingatlanok épülhetnek

 

A 3 szervezet együttműködése által nem csak a fenntartható ingatlanfejlesztések növekedhetnek meg Magyarországon, hanem a környezettudatosan fejlődő épített környezeti részek is. A partnerség nagymértékben felgyorsíthatja a környezettudatos innovációt az egész ingatlanfejlesztési szegmensben.

 

A megállapodás részeként a felek közös érdekképviseletet is létrehoznak, amely a fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett az építészeti szabályozással, jogi és gazdasági szabályozással, valamint a támogatási rendszerek véleményezésével is foglalkozni fog.

 

Forrás: MTI, IFK
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu