Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.25. - Tuesday, Vilmos napja van.

Belföldi hírek

Több ezer új munkahelyet hozhatnak létre a magyarországi szolgáltatóközpontok

2013. September 26. 10:22
Több ezer új munkahelyet hozhatnak létre a magyarországi szolgáltatóközpontok

A szolgáltatóközpontok és az üzleti folyamatok kiszervezésének témakörét körüljáró konferencián Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is beszédet mondott.

Szijjártó Péter,

A politikus kiemelte: A kormány elkötelezett azon cégek támogatásában, amelyek szolgáltatóközpontot (SSC) szeretnének Magyarországra hozni. Mint megtudtuk: a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 25 olyan projektet kezel, amely SSC-k magyarországi megnyitásával vagy bővítésével kapcsolatos. Ha mind a 25 projekt sikeres lesz, akkor 7000 új munkahely jöhet létre.

Az érdeklődő cégeknek a kormány támogatási csomagokat állít össze, amely készpénztámogatást, fejlesztési adókedvezményt, munkahelyteremtési és képzési támogatást tartalmaz . Emlékeztetett, hogy Magyarországon jelenleg csaknem 80 szolgáltatóközpont működik, amelyek 30 ezer embernek adnak munkát.

HITA


Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a kormány a Magyarországon jelen lévő nagy termelő, szolgáltató cégekkel stratégiai együttműködési megállapodást köt; ezek a cégek azóta több mint 3700 munkahelyet teremtettek az országban.


MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu