Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Több ezer munkahely őrizhető meg a központi munkahelymegőrző programmal

2012. February 14. 05:36
Több ezer munkahely őrizhető meg a központi munkahelymegőrző programmal
Február 14-étől június 30-áig munkahelymegőrző vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni - közölte Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár.
A meglévő foglalkoztatási kapacitás megtartására, a csoportos létszámleépítés elkerülésére központi munkahelymegőrző programot indított a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Központi munkahelymegőrző programot indított a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

 


A tárca számításai szerint a programra fordítható keret felhasználásával közvetlenül egy-kétezer, közvetve kettő-négyezer munkahely őrizhető meg.Támogatást kaphatnak a legalább 50 főt, hátrányos térségben legalább 25 főt foglalkoztatók legfeljebb hat hónapra a létszámleépítés megelőzésére. A program keretében nyújtható munkahelymegőrző támogatás havi mértéke munkavállalónként a kötelező legkisebb minimálbér 120 százaléka lehet, amely 2012-ben 111.600 forint.

Czomba Sándor

Február 14-étől június 30-áig munkahelymegőrző vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni - közölte Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkárA központi programban nyújtott munkahelymegőrző támogatást a munkaügyi központok biztosítják, a támogatás iránti igényt a munkáltató székhelye, illetve telephelye szerint illetékes kirendeltség fogadja, és a vissza nem térítendő támogatásra vonatkozik a csekély összegű (de minimis) támogatásra vonatkozó szabály - mondta az államtitkár.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu