Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Több döntést is hozott hétfői ülésén az Országgyűlés

2010. December 21. 06:00
Több döntést is hozott hétfői ülésén az Országgyűlés
Elfogadták a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. A parlament megszavazta a Magyar Honvédség új tartalékos rendszerét kialakító törvénymódosítást is.
Elfogadták a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát. A nyilatkozattal mintegy hárommillió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak.
Garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát; garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlépők veszteségeinek jóváírását; és garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek, és hozamukat kivették. Ki kell vizsgálni a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodás körülményeit is.

A határozata kimondja: Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre. A rendelkezés szerint május végére kell elkészülnie a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetésre vonatkozó szabályozásnak.


Csökkenthetik a polgármesterek fizetését

Több, az önkormányzatok működését szabályozó rendelkezést fogadott el az Országgyűlés: a jövőben több aljegyzőt is kinevezhetnek a megyei jogú városok, a fővárosi kerületek és a megyei közgyűlések; szigorodnak a polgármesterekre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok; a képviselő-testületek csökkenthetik a polgármesterük díjazását.


Megszűnik Kopits György megbízatása

Az Országgyűlés elfogadta a Magyar Honvédség új tartalékos rendszerét kialakító törvénymódosítást; a változtatás önkéntes jelentkezés alapján teszi lehetővé műveleti és védelmi tartalékosok toborzását, illetve meghatározza a rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzet esetén behívhatók körét. Részletek

December végén megszűnik Kopits György, a Költségvetési Tanács elnökének megbízatása. Az Országgyűlés erről az egészségügyi törvénytervezethez hétfőn benyújtott zárószavazás előtti módosító indítvány elfogadásával döntött.

 

Országgyűlés

Elfogadták a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. A parlament megszavazta a Magyar Honvédség új tartalékos rendszerét kialakító törvénymódosítást is


40 év munkaviszony is elég a nőknek

Negyvenévnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhat minden nő - a kormány erről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el a parlament 254 igen, 15 nem és 73 tartózkodással. Jövő évtől az életkortól függetlenül az öregségi teljes nyugdíjra lesz jogosult az a nő is, aki legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkezik. Részletek

Az alkotmányban rögzítik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát. A fideszes Rogán Antal erről szóló javaslata, a Fidesz-frakció kérésére név szerinti szavazás során megkapta a szükséges számú voksot.

Elfogadta az Országgyűlés a 2011. évi költségvetéshez benyújtott, a kormány által is támogatott második körös módosító indítványokat hétfőn. Az Országgyűlés a csomag részeként döntött arról is, hogy a Költségvetési Tanács jövőre egyáltalán nem kap költségvetési támogatást, illetve arról, hogy duplájára emelik a 2013-as, eredetileg tervezett elsődleges egyenlegcélt.

 

Forrás: mno.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

[matesz]

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu