Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Több beruházás jöhet

2023. August 09. 10:27
Több beruházás jöhet

Egyre szélesebb körben igényelhetnek a cégek olyan támogatásokat, amelyek a beruházásokat segítik.

Kiterjedtebb lehetőségek nyílnak a vállalatok előtt a beruházási támogatások igénylésére - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a közösségi média felületein augusztus elején. A külügyminiszter bejelentése alapján nagyban egyszerűsödnek a támogatási rendszerek hazánkban.

 

A miniszter azt is közölte, hogy csökkentik a minimálisan elvárt beruházási mértéket, ennek eredményeként pedig a kisebb vidéki településeken már 1,2 milliárd forintos beruházás esetén is igénybe lehet venni a támogatást, nem pedig minimum 4 milliárd forintos fejlesztés révén, ahogy az eddig volt. 

 

Számos új innováció indulhat Magyarországon

 

A döntések miatt sok magyar tulajdonú vállalkozás számára nyílik lehetőség arra, hogy akár 50 százalékos támogatást kapjanak innovációikhoz. Ezenkívül egyszerűsítik a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítékok rendszerét is, illetve a jövőben Budapesten is elérhetővé válnak a megújuló energiatermeléssel kapcsolatos fejlesztésekhez nyújtott támogatások.

 

Ezen intézkedések mellett új típusú támogatás is elérhető lesz egész Magyarország területén olyan stratégiai beruházásokhoz, amelyek elősegítik a környezetbarát gazdaságra való átállást.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu