Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.20. - csütörtök, Álmos napja van.

Belföldi hírek

Tíz éves a családi adórendszer, amely idén is tovább bővül

2020. január 01. 13:35
Tíz éves a családi adórendszer, amely idén is tovább bővül

A családi adórendszer tíz éve segíti a munka mellett gyermeket nevelő családokat, 2011 és 2020 között összességében már 2600 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál.

A rendszer évről-évre bővül, az elmúlt években megduplázódott a kétgyermekes családok adókedvezménye, ez idén is havi 40 ezer forintos megtakarítást jelent. Idén is két lényeges, családokat közvetlenül érintő adóügyi újítás lép életbe. A családi akcióterv részeként mától a négy vagy többgyermekes anyáknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Júliustól pedig már a teljes egyéni járulék összegéből igénybe vehető a kedvezmény - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t. Idén is újabb elemmel bővül január 1-től a családi kedvezmények köre, mától egyetlen fillér személyi jövedelemadót sem kell fizetniük a kereső tevékenységből származó jövedelmük után azoknak, akiknek négy vagy több gyermekük van - jelentette ki az államtitkár. A Pénzügyminisztérium számításai szerint az anyák szja-mentességével jövőre nagyjából negyvenezer nő élhet, náluk 2020-ban együttesen húszmilliárd forint körüli összeg marad.

 

Tíz éves a családi adórendszer, amely idén is tovább bővül

 

Az új járuléktörvény rendelkezései nyomán július elsejétől nemcsak az adóadminisztráció csökken, hanem még kedvezőbbé válik a családi adókedvezmény rendszere - húzta alá Izer Norbert. Az elmúlt években folyamatosan bővült a gyermeket nevelő szülőknek járó adó- és járulékkedvezmények köre, összege - emelte ki. Az államtitkár felidézte: a családi kedvezmények szabályrendszerét a 2010-es kormányváltás után fogadta el a törvényhozás, a rendelkezések rögtön a következő esztendőben életbe is léptek. Az államtitkár elmondása szerint 2011-hez képest majd megduplázódott a kétgyermekes családoknál hagyott összeg nagysága. Míg 2011-ben 66,6 milliárd forint maradt az érintetteknél, addig 2018-ban már 128,7 milliárd forint.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu