Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Tevékenységi reformon esik át a Kia, jön a “Plan S”

2021. február 12. 09:53
Tevékenységi reformon esik át a Kia, jön a “Plan S”

Halad a korral a Kia Motors Hungary, óriási váltást helyezett kilátásba. Közleményük szerint a jövőben főként elektromos autókat gyártanak majd, és speciális feladatokat ellátó járművek fejlesztése is várható a vállalatnál. A szerkezetátalakítási stratégiát “Plan S” néven emlegetik.  
 

Kia Motors Hungary a jövőben elsősorban a fenntarthatóság felé mozdul el, elektromos autók gyártására helyezi a hangsúlyt. Három pillért határozott meg a cég egy internetes befektetői fórumon, az elektromos járművek gyártása mellett célfeladatokat ellátó speciális járművek, valamint a mobilitási szolgáltatások várhatók a Kia új portfóliójában. 

 

A jövőben főként elektromos autókat gyárt majd a cég

 

Kia célul tűzte ki, hogy elektromos, hibrid és plug-in hibrid modellek gyártása teszi ki 2030-ig gyártásuk 40 százalékát, hogy ezzel is felzárkózzon a fenntartható trendekhez. Idén debütál az első elektromos autójuk, a következő öt évben újabb tizenegy modellt terveznek – ezeknek egy része a már meglévő autók elektromos verziói lesznek.  

 

A speciális feladatok ellátására alkalmas modellek 2022-ben érkeznek már, szériagyártásuk is megkezdődik jövőre. A mobilitási szolgálatok alatt azt kell érteni a konstrukció harmadik pilléreként, hogy a vállalat bérleti konstrukciót kínál állami, lakossági és vállalati ügyfeleinek is - szintén elektromos járműveire értendő. A szolgáltatás neve Kia Subscription lesz. 

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu