Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Tesla Megapack energiatároló épül Százhalombattán

2021. december 26. 12:00
Tesla Megapack energiatároló épül Százhalombattán

A MET Csoport hozza létre Magyarországon az első Tesla Megapack féle energiatárolót.

Hazánkban elsőként létesül Tesla Megapack féle energiatároló, köszönhetően annak, hogy a MET Csoport új beruházási projektet indít Százhalombattán. A cégcsoport a Dunamenti Erőmű területén hozza létre az energiatárolót egy innovációs program folyamataként. A közlemények szerint az energetikai berendezés 2022 nyarán kerül telepítésre.

 

Az akkumulátoros energiatárolás egyik piacvezetője és fő innovátora világszerte a Tesla, hasonló berendezés azonban még nem jött létre Magyarországon, így ez mérföldkő az ország életében. Mivel a jelenlegi kiszámíthatatlan időjárási és termelési viszonyok miatt egyre nehezebb előre tervezni az energiatárolási iparban, így a Tesla berendezése ezt a problémát kívánja orvosolni.

 

A Tesa Megapack hatékonyságáról híres

 

A Tesla Megapack megoldása szembemegy az eddigi magyar gyakorlatokkal, amely inkább a teljesítményre fókuszál és csak fél vagy egy órás tárolást képes alkalmazni. A Tesla akkumulátoros energiatárolója kér órás tárolási ciklusidőt képes produkálni, ennek eredményeképp pedig a 4 megawattos teljesítmény mellett 8 megawattórás tárolási kapacitást eredményez.

 

A Dunamenti Erőmű jelenleg Magyarország legjelentősebb gáztüzelésű erőműve, ha a névleges teljesítményt vesszük alapul. A cégcsoport a folyamatos kutatás-fejlesztési projektjeivel tovább erősödhet a régió piacán.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu