Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Területfejlesztésben működne együtt hazánk a környező országokkal

2015. június 18. 10:47
Területfejlesztésben működne együtt hazánk a környező országokkal

Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára számolt be arról, hogy területfejlesztési együttműködésről írtak alá nyilatkozatot a V4-ek, Bulgária és Románia.

Chopokon, Szlovákiában találkoztak az országok képviselői, Magyarország részéről Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára vett részt a találkozón, ahol  ezúttal Szerbia és Ukrajna is jelen volt, akikkel a Kárpát-medence összehangolt fejlesztése érdekében szeretnénk közös céljainkat, fejlesztési elképzeléseinket a jövőben is egyeztetni. A magyar államtitkár más országok csatlakozásáról elmondta: Elképzelhetőnek tartjuk további országok részvételét is az együttműködésben, amennyiben azt a közös fejlesztési lehetőségek és kihívások indokolják.

 

Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára

 

Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a V4 területfejlesztési és területrendezési együttműködés jövőjével kapcsolatbanRákossy Balázs szerint a Visegrádi Négyek együttműködése mindig is nyitott volt azon országok felé, akikkel közös céljaink, fejlesztési elképzeléseink, közösen megoldandó kihívásaink vannak. Az államtitkár hangsúlyozta: A területfejlesztésre és a területrendezésre fontos szerep hárul minden országban a kohéziós politikán és a nemzeti fejlesztéspolitikán belül. Úgy fogalmazott: Magyarország olyan területpolitikát kíván folytatni, amelyben a versenyképesség és a szolidaritás szempontjai egyaránt érvényesülhetnek. Ezt a célt szolgálja a Területfejlesztési Operatív Program több mint 1200 milliárd forintos forráskerete, és a Modern Városok Program részeként a kormány és a megyei jogú városok között aláírt együttműködési megállapodások is.MTI/NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu