Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Termelés központtá válik Győr

2018. March 15. 13:08
Termelés központtá válik Győr

A győri Erbslöh Hungária Kft. német anyacége kelet-európai termelési központjává válik, miután 14 milliárd forintos beruházást hajt végre. A kapacitásbővítést a kormány 3 milliárd 50 millió forinttal támogatja.

A bejelentéskor Szijjártó Péter elmondta, hogy az új gyártócsarnokban megvalósuló új felületkezelési technológia alkalmazásával a vállalat világszinten egyedülálló lesz. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozva az autóipar fontosságát elmondta: a hazai ipari teljesítmény 28,7 százalékát az autóipar adja, illetve a magyar-német gazdasági együttműködés mindig is meghatározta a magyar gazdaság teljesítményét.

 

Termelési központé válik a győri székhelyű Erbslöh Hungária Kft.

A hazai ipari teljesítmény 28,7 százalékát az autóipar adja

 

Az Erbslöh Hungária Győrben egy új, közel 1500 négyzetméter alapterületű csarnokot épít, amely egy új felületkezelési eljárást alkalmazó, úgynevezett eloxáló központként fog működni. Bene Zsolt, az Erbslöh Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2023-ra legalább 190 fővel növelik a foglalkoztatottak számát a tavalyi 162-ről. A kelet-európai termelési központért Németországgal és Lengyelországgal versenyeztek. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu