Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Terjednek az önvezető ipari beruházások

2023. March 17. 07:00
Terjednek az önvezető ipari beruházások

Az önvezető autók iparágának fejlődése az elmúlt években globálisan robbanásszerűen bontakozott ki és Magyarország sem maradhatott ki a fejlesztésekből.

A magyar autóipar fejlődése nagyon hosszú múltra tekint vissza és szerencsére mostanra már az önvezető autók területén is egyre jelentősebb szereplővé válik az ország.

 

Hazánkban az autonóm járművek gyártása és piaca még mindig kialakulóban van, de az elmúlt években jelentős előrelépések történtek a területen.

 

Mivel a legnagyobb autóipari cégek és az innovációs szektor számos főszereplője együttműködik az önvezető autók fejlesztésében, továbbá a kormány is aktívan támogatja az iparágat, így a jövőben is elég komoly beruházások várhatóak.

 

Fejlődik a magyar önvezető autóipar

 

Magyarországon az egyik vezető autóipari vállalat, amely autonóm rendszereket gyárt, az a Bosch csoport. A vállalat nemrég nyitotta meg Budapesti Fejlesztési Központját, amely az önvezető autók fejlesztésére és tesztelésére szakosodott.

 

A Bosch hazánkban gyártja az autonóm járművekhez szükséges szenzorokat, radarokat és más hardvereket is, így jelenleg ők az egyik legbiztosabb pont itthon.

 

Mivel a nagyvállalatok mellett egyre több az olyan startup is, aki az önvezető rendszerek fejlesztésére összpontosít, ezért Magyaroszágon gyors átalakuláson mehet keresztül a szektor, amely országos szinten javítja majd az elérhető technológiákat.

 

Forrás: MTI, 24.hu
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu