Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.02. - Monday, Petra napja van.

Belföldi hírek

Terjednek a legmodernebb technológiák az agráriumban

2023. March 09. 18:58
Terjednek a legmodernebb technológiák az agráriumban

A zöldség- és gyümölcstermesztés területén jelentőssé vált a legmodernebb technológiák alkalmazása.

A mezőgazdasági szektorokban is kezdik megérteni a szereplők, hogy nélkülözhetetlen lesz a jövőben a legmodernebb technológiák használata, így egyre többen kezdik bevetni a korszerű eszközöket és programokat már most.

 

A precíziós technológia, az automatizáció, a robotizáció és a digitalizáció megismerése és bevetése létfontosságú lesz a hosszú távú versenyképesség fenntartásához. Ezek a technológiák már nem csak a mezőgazdaságban, hanem az egész gazdaságban megmutatták, hogy mire képesek.

 

A digitalizáció az agráriumot is meghódítja

 

Az Agrárminisztérium bejelentése alapján a mezőgazdaságban, a zöldség- és gyümölcstermesztésben, valamint a feldolgozásban az elmúlt két évben nagyon súlyos kihívásokkal kellett szembenézni, azonban ezek a nehézségek megmutatták a modern élelmiszer előállítási folyamatok fontosságát, az agrárium jelentőségét, illetve a jövő technológiák előnyeit.

 

A minisztérium azt is elárulta, hogy az energiaválság megoldását a geotermikus energiában látják, továbbá kiemelt programokat indítanak az öntözés fejlesztéshez kapcsolódóan is, mivel a korszerű vízgazdálkodás nélkülözhetetlen lesz a klímaváltozás mérséklésében.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu