Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.03. - szombat, Ferenc napja van.

Belföldi hírek

Terjed az elektronikus sport hazánkban

2022. november 14. 14:52
Terjed az elektronikus sport hazánkban

Egyre szélesebb réteg kezdi el űzni Magyarországon az e-sportot. A népszerűség növekedésében a fejlesztések is nagy szerepet játszanak.

Magyarországon is kezd egyre szélesebb körben elterjedni az e-sport, vagyis az elektronikus sport. A sportág kedvelőinek robbanásszerű növekedésében az is komoly szerepet játszik hazánkban, hogy több innováció is történt a szektorhoz kapcsolódóan.

 

Belföldön épp a napokban adtak át egy jelentős beruházást az e-sporot érintően, ugyanis elkészült Debrecenben a Debreceni Egyetem (DE) e-sport centruma. A felsőoktatási intézmény a magyar kormánnyal közösen alakított ki egy fejlett részleget a Nagyerdei Stadionban.

 

Egészen modern központot nyitottak a stadionban

 

A létesítményt főleg oktatásra fogják használni a szakemberek és a diákok. Leginkább a műszaki, gazdasági és informatikai szak hallgatói fognak itt tanulni, de oktatások után, illetve hétvégén a debreceni profi e-sport klubok játékosai is használhatják a központot.

 

A beruházás átadásával a debreceni futballcsapat arénájának külső része ezennel teljesen hasznosítva lett. A külső karéjon több 1000 négyzetméternyi területet használ már a felsőoktatási intézmény, ráadásul a terület fejlett infrastruktúrát biztosít nekik.

 

A központban modern körülmények között mehet végbe az olyan órák megtartása is, amely mesterséges intelligencia berendezéseket igényel.

 

Forrás: MTI, DE
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu