Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Teljesítménymenedzsment képzés az ÁSZ és Miskolci Egyetem jóvoltából

2016. September 09. 14:48
Teljesítménymenedzsment képzés az ÁSZ és Miskolci Egyetem jóvoltából

Az együttműködés célja, hogy olyan számvevőket, a közszolgáltató szervezetek részére olyan szakembereket képezzenek, akik hozzá tudnak járulni a közpénzekkel való hatékony és átlátható gazdálkodáshoz, az állammenedzsment fejlesztéséhez.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Torma András, a Miskolci Egyetem rektora tavaly novemberben írt alá együttműködési megállapodást a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítását, fejlesztését szolgáló képzés és kutatás feltételeinek megteremtéséről. A képzéshez külön kihelyezett intézeti tanszéket hoztak létre.

 

az ÁSZ és a Miskolci Egyetem együttműködése

Domokos László és Prof. Dr. Torma András rektor az együttműködés megkötésekor

 

Olyan oktatási programot dolgozott ki az egyetem, amely alkalmas a közpénzekkel és közvagyonnal gazdálkodó szervezetek vezetőinek  képzésére is, így a következő néhány évben az ÁSZ mintegy 100 számvevőjét iskolázza be erre a szakirányú továbbképzésre. Domokos László a közpénzek és a közvagyon eredményes és hatékony felhasználásának ellenőrzését hangsúlyozta, ezért helyezte előtérbe az ÁSZ, hogy megvalósuljon a teljesítménymenedzsment képzés.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu