Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Teljesen átalakul a munkaerőpiac szerkezete

2018. March 01. 12:57
Teljesen átalakul a munkaerőpiac szerkezete

Dr. Simon Attila István, munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár egy szemináriumon a digitalizáció és automatizáció hatásairól beszélt, hangsúlyozva: rövid időn belül meg fog változni a munkaerőpiac szerkezete és a munka természete.

A digitalizációs és automatizációs forradalom a készségek és a szaktudás fejlesztését teszi szükségessé a jövőre vonatkozóan, amit a kormány a Digitális Munkaerő Program keretében támogat – emelte ki a helyettes államtitkár hozzátéve, a gazdaság akkor tud fenntarthatóan versenyképes maradni a következő években, évtizedekben, ha a legrugalmasabb és a legképzettebb munkaerővel rendelkezik. Ennek értelmében felértékelődik a képzések fontossága, a digitális készségek megszerzése és folyamatos fejlesztése a munkaerőpiacra való belépés, és a munkahelyek megőrzésének egyik előfeltétele.

 

Teljesen átalakul a munkaerőpiac szerkezete

A digitális készségek megszerzése és folyamatos fejlesztése a munkaerőpiacra való belépés, és a munkahelyek megőrzésének egyik előfeltétele

 

Mivel a megfelelő szintű digitális készségekkel rendelkező munkavállalók rendelkezésre állása és az irántuk való kereslet közötti különbség egyre nő, a képzettségi szint nagymértékű növelésére van szükség a munkaerő minden szintjén – közölte a helyettes államtitkár. Hozzátette: ugyanakkor az alkalmazkodni tudó, tanulni képes munkaerő a változás kulcsa, a kormányzat ennek megfelelően kiemelten kezeli a képzéseket, átképzéseket és a vállalatok egyre szélesebb körű bevonását is fontosnak tartja – tette hozzá. 

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu