Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.19. - csütörtök, Vilhelmina napja van.

Belföldi hírek

Teljes a káosz az egészségügyben

2009. augusztus 13. 12:00
Teljes a káosz az egészségügyben
Előkészítetlenül és kapkodva született az új szabályozás, ami a legsúlyosabb betegek feltétlen ellátását szabályozza - szögezte le Mikola István újságírók előtt.
A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa emlékeztetett: az ÁNTSZ kedden összesen 13 kórházat jelölt ki a legsúlyosabb betegek feltétlen ellátására. A Népszabadság birtokába került beosztás szerint van olyan intézmény, mint például az Egyesített Szent István és Szent László, amelyhez kilenc másik kórház területe tartozik, míg a Péterfy által működtetett, volt Országos Baleseti Intézethez mindössze kettő. A Szent János kórház két súlyponti kórház és további két kisebb városi intézmény betegeit köteles ezentúl fogadni. Viszont nem kapott ilyen extra feladatot az egyébként a baleseti ellátás csúcsát jelentő Állami Egészségügyi Központ. A kórházi vezetők a sajtóból értesültek a rendeletről.

mikola_430_814_20090813115810_990.JPG

Mikola István szerint teljes a káosz az egészségügyben


"Teljes a káosz" - jellemezte a kialakult helyzetet Mikola István, kiemelve: semmilyen egyeztetés, állapotfelmérés nem történt, emellett az sem tiszta, milyen többletforrásokat biztosítanának a plusz feladatokhoz. Hozzátette: még a betegirányítók sem lettek értesítve az új rendszerről. A honatya szerint előkészítetlenül és kapkodva született az új szabályozás.

Mikola István az Állami Számvevőszék ma nyilvánosságra hozott felmérésére hivatkozva kijelentette: az elmúlt öt esztendőben a szervezet szakmailag elégtelennek minősítette a sürgősségi betegellátást. Mint fogalmazott, ezen időszak alatt semmilyen előrelépés nem történt ezen a területen. Ez egy lehangoló jelentés - szögezte le a honatya, aki reményét fejezte ki, hogy a következő kormány komoly lépéseket tesz a hiányosságok pótlására.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu