Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

Tejipari vállalat hajtott végre innovációt

2023. January 26. 13:37
Tejipari vállalat hajtott végre innovációt

Egy közös együttműködés által fejlesztett robotokkal Magyarországon a Fino Food Kft. és a MATE.

Közös beruházást indított Magyarországon a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári tagintézménye, illetve a Fino Food Kft. A tejipari vállalat és a felsőoktatási intézmény mintegy 1,8 milliárd forintos programban vett részt.

 

A projektben létrehozott élelmiszerek és termékek már 2024-től megtalálhatóak lesznek hazánkban az élelmiszer üzletek kínálatában. A beruházási sorozat egyébként közel 3 évig tartott, ez idő alatt pedig olyan termékeket fejlesztettek tovább, melyek az állampolgárok kedvencei közé tartoznak.

 

Az újítások nagy részét csak jövőre tapasztalhatjuk a boltok polcain

 

Az intézmény és a vállalat közzétette, hogy a trappista sajtot például tovább dúsították süngombával, lizinnel, valamint D-vitaminnal, illetve új gyümölcsjoghurtokat és natúr joghurtokat fognak piacra dobni.

 

A projekt sikerességét támogatta a robottechnikai is Kaposváron, hiszen az innováció során számos olyan megoldást alkalmaztak, amelyet csupán a robotok bevetésével tudtak végrehajtani.

 

Az egyetem közleménye alapján rendkívül hasznos és gyakorlatias volt számukra, hogy részt vettek az említett együttműködésben. A felsőoktatási intézmény célja a jövőre nézve, hogy még több hasonló innovációban kapjanak főszerepet, ezért a kutatásokra és fejlesztésekre fordított összegeket megduplázzák.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu