Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Technológiai trendeket összegzett a Cisco, jönnek az innovációk

2021. január 31. 10:00
Technológiai trendeket összegzett a Cisco, jönnek az innovációk

Hat technológiai trendről írt tanulmányt a Cisco, tájékoztatásuk szerint a “digitális jövő” már itt van. Magyarországon is egyre több vállalat és intézmény alkalmaz már mesterséges intelligencián alapuló szoftvereket, drónokat vagy okos technológiát. 

A vállalat szerint a digitális szakadék még 2021-ben megszűnik a fejlődő és fejlett országok közt. A globális gazdaság 6,7 billió dolláros növekedést érhetne el pusztán az által, ha az eddig offline térségekben lenne internet hozzáférés. Mivel az 5G technológia és a WI-FI 6 is nagyobb teret nyer idén, gazdasági ágazatok sorára lesz ez hatással.  

 

A szenzorok elterjedésében is nagy lehetőséget lát a vállalat, ami a technológiai fejlődést illeti, és mivel a felmérések szerint a nagyvállalatok jelentős többsége tervezi bevezetésüket, javulhat az életminőség. Szenzorok segítségével a páratartalom optimalizálásától kezdve a hőmérséklet szabályozásáig gyakorlatilag minden változtatható.  

 

Az applikációkon is nagyobb hangsúly lesz

 

A cég előrevetítette kutatása során az automatizáció fontosságát, véleményük szerint a nagyobb átláthatóság is fontos lesz. Kulcsfontosságú, hogy azok a cégek, amelyek a piacon akarnak maradni, technológiai váltást hajtsanak végre.  

 

Az ügyfélélmény fokozását tartják a negyedik trendnek a Cisco munkatársai. A mobilapplikációk fejlesztésére fektetnék a vállalatok helyében a nagyobb hangsúlyt, az MI alapú személyre szabás ugyanis az ügyfelet hűségesebbé teheti. 

 

Furcsának tűnhet, de a jelszómentességé a jövő. A biometrikus rendszerek egyre nagyobb teret fognak hódítani, miután az adatokkal való visszaélés a XXI. század legfelkapottabb zsaroló eszköze.  

 

Hatodik trendként az igényre szabott technológia használatát jelölték meg, mely a vállalatok kiadásainak csökkentéséhez vezethet. Az igényekhez igazított IT-megoldások fogyasztás alapú fizetést feltételeznek, informatikai berkekben meglehetősen keresett megoldás már most, a nagyobb cégek 85 százaléka pártolja.  

 

M. A. 

Forrás: mti

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu