Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Technológiai beruházás a horgászatban

2022. November 03. 09:00
Technológiai beruházás a horgászatban

Horgászathoz kapcsolódó innováció indul Magyarországon egy együttműködésnek köszönhetően.

Három szervezet együttműködésének eredményeképp Magyarországon fejlesztésnek indul a horgászati technológia. A beruházást közel 700 millió forintból hajtják végre hazánkban és ez lesz az egyik legnagyobb olyan innováció, amely a szakmát érinti.

 

A projekt a Czikkhalas Kft., az Energofish Kft., illetve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közreműködésével indul el. A társaság fő célja, hogy fenntartható termékeket hozzanak létre a szakma számára és megújítsák a gyártási technológiát.

 

Az új eljárásoknak köszönhetően környezetbarátabb lesz a horgászat

 

Az Energofish Kft. Magyarországon az egyik legnagyobb horgászati értékesítő és gyártó vállalat. A cégcsoport közleménye alapján hazánkban jelenleg több mint 1000 horgászegyesület működik aktívan, továbbá közel 700 ezer személynek van engedélye horgászatra. Ez jelentős szám, amelyet a környezet is megérez, ezért váltak szükségessé a fenntarthatósági intézkedések.

 

A fejlesztés alatt olyan termékeket, alapanyagokat és eljárásokat hoznak létre, amellyel a horgászat, mint tevékenység jóval környezetbarátabb lehet. A beruházás várhatóan 2023 februárig tart, tehát jövő tavasszal már élesben is debütálhatnak a fejlesztések.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu