Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Tavaly 17 milliárddal több maradt a családoknál

2017. September 10. 09:52
Tavaly 17 milliárddal több maradt a családoknál

Tállai András, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár tájékoztatása szerint tavaly minden negyedik magánszemély csökkentette adóját a családi kedvezménnyel, így mintegy 212 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, 17 milliárddal többet, mint 2015-ben. Nemcsak az összeg, hanem az igénybevevők száma is több mint  27 ezerrel nőtt - jelentette ki.

A személyijövedelem bevallások adatai szerint mintegy 517 ezren egy, 396 ezren kettő, 178 ezren három, míg 34 ezren háromnál több gyermeket jelöltek meg bevallásukban. A statisztikai adatok alátámasztják a családpolitikai intézkedéseket, mint a a kétgyerekesek kedvezményének a duplázása vagy a csok, továbbá csökkent az egygyerekes szülők aránya is - emelte ki Tállai András. Az államtitkár emlékeztett rá, hogy idén először a NAV készítette el az adóbevállásokat, mintegy 5 millió szja-bevallást töltött ki az adóhivatal.  

 

Tavaly 17 milliárddal több maradt a családoknál

Tavaly mintegy 212 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, emellett nőt a családi adókedvezményt igénybe vevők száma

 

Az egy százalékpontos csökkentésnek köszönhetően 2016-ban a magyar 15%-os személyi jövedelemadó kulcs lett a második legalacsonyabb  az EU-ban, és összességében jelentős megtakarítást is eredményezett a lakosságnál. A tavalyi év nagy nyertesei a kétgyermekesek voltak, akik a négy év alatt megduplázódott kedvezménynek köszönhetően 2016-ban 60 ezer forinttal költhettek többet gyermekeikre. Az államtitkár közölte, hogy akkor sem veszik el a kedvezmény, ha azt valaki elfelejtette érvényesíteni bevallásában; mindössze egy önellenőrzést kell benyújtani.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu