Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Tasó László lemondott, más fontos megbízatásra kérték fel

2017. January 31. 15:02
Tasó László lemondott, más fontos megbízatásra kérték fel

Lemondott tisztségéről Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, miután vállalt feladatát elvégezte, és más fontos megbízatásra kérték fel. 

Mint mondta, elsődleges feladata a 2007-2013. közötti uniós pénzügyi ciklus zárása és a 2014-2022. közötti, hazai forrásokból is fedezett közlekedésfejlesztési beruházások előkészítése és elindítása volt, amelyet a Nemzeti Közlekedésfejlesztési Stratégia szerint, az aktuális kormányprogrammal megegyezően 2016 végére befejezett. Új kinevezéséről egyelőre nem nyilatkozott. Hozzátette, hogy a közlekedési ágazat Magyarország gazdaságának motorjává vált.

 

javult a közösségi közlekedés

Az elmúlt két és fél év alatt nagymértékben erősödött a közösségi közlekedés rendszereinek szolgáltatási színvonala

 

Kiemelte, hogy 2022-ig minden kormánydöntéssel rendelkező, uniós és hazai forrásból megvalósuló közlekedésfejlesztési beruházás elindult, tervezésük, engedélyeztetésük, számos esetben már a kivitelezésük megkezdődött, vagy a programozási ütem szerint indulhat. Kitért arra, hogy az elmúlt két és fél évben nagymértékben javult a közösségi közlekedés, jelentős hálózatépítések, komplex felújítások programok, rekonstrukciók kezdődtek el. Rámutatott, hogy az autópálya-hálózat sűrűsége 2022-re meghaladja az európai átlagot, javult a kerékpáros közlekedés, valamint a közlekedésbiztonság területén célirányos fejlesztésekkel és programokkal jól mérhető és érzékelhető kedvező változások következhettek be.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu