Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Tartós 20 százalék feletti beruházási ráta fenntartása a cél

2018. November 17. 19:46
Tartós 20 százalék feletti beruházási ráta fenntartása a cél

Varga Mihály a Groupama Biztosító nemzetközi konferenciáján kijelentette: a kormány célja, hogy az elkövetkezendő években tartósan 20 százalék feletti beruházási ráta legyen Magyarországon.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: az elmúlt időszak gazdasági eredményeinek köszönhetően a befektetők szemében is érzékelhetően megemelkedett a hazánkkal szembeni bizalom, mindez a hozamszintek alakulásában is visszatükröződik. A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy Magyarország növekedési üteme ismét az uniós rangsor élén áll, a harmadik negyedévben 5 százalékkal, az uniós átlag kétszeresét is meghaladó mértékben bővült a magyar gazdaság. Ez az adat az Európai Unió harmadik legjobb teljesítménye – tette hozzá.

 

Tartós 20 százalék feletti beruházási ráta fenntartása a cél

A kormány célja, hogy az elkövetkezendő években tartósan 20 százalék feletti beruházási ráta legyen Magyarországon

 

Varga Mihály kifejtette: a kormány egyik nagyon fontos döntése, hogy az uniós forrásokat alapvetően gazdaságfejlesztésre fordítja, ezáltal ösztönözve a munkahelyteremtést, az innovációt, és a fejlesztéseket. A miniszter kitért arra is, hogy az egyre több ágazatban jelentkező munkaerőhiány rámutat arra, hogy új típusú foglalkoztatáspolitikai megoldásokra van szükség, amelyek révén a foglalkoztatás szintje még tovább emelkedhet Magyarországon.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu