Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.07. - péntek, Ibolya napja van.

Belföldi hírek

Taroltak a magyar ötletek az európai online innovációs versenyen

2020. május 03. 17:41
Taroltak a magyar ötletek az európai online innovációs versenyen

A hétvégén megrendezett Páneurópai hackathonon két magyar csapat is bekerült a hat kiemelt kategóriagyőztes közé. Az Óbudai Egyetemen lélegeztetőgépet fejlesztő kutatócsoport egy részkihívásban ért el első helyezést - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A szaktárca, a Design Terminállal együttműködve, nemzeti kurátorként támogatta a közel 250 magyar jelentkező részvételét. Az Európai Bizottság és az Európai Innovációs Tanács a tagországok együttműködésével szervezett kreatív online versenyt a koronavírussal kapcsolatos társadalmi kihívások leküzdésére alkalmas innovatív megoldások megtalálása érdekében április 24. és 26. között. Az #EUvsVirus hackathonon összesen 2160 projekt érkezett be a szervezőkhöz, amelyből a nemzetközi zsűri 117 innovatív megoldást jutalmazott, a legjobb hat csapatból kettő magyar.

 

Taroltak a magyar ötletek az európai online innovációs versenyen

 

A rangos hazai elismerések után európai szinten is díjazták a magyar egyetemistákból álló Team Discover csapatot, amely egy 3D-nyomtatással készült, szenzorokkal ellátott szemüveggel nevezett a versenyre. Az Élet & Egészség kategória kiemelt győztese meghívást kap az Európai Innovációs Tanács rendezésében május végén megvalósuló Matchathonra. Az üzleti tevékenységek folyamatosságának biztosítását segítő megoldások kategóriájában a Linistry alkalmazás magyar fejlesztői 3000 eurós pénzjutalmat nyertek. Az applikáció az online sorban állás támogatásával és az üzletekben tartózkodó vásárlók számának nyomon követésével segíti a távolságtartási szabályok érvényesítését a kereskedelemben. Kategórián belül, egy részkihívásban külön első helyezést ért el az Óbudai Egyetemhez kötődő MassVentil Project csapata, akik egy tábori körülmények közt is működő, egyszerre több ember lélegeztetését megoldó berendezést fejlesztettek.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu