Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Tarlós István: Összeállítottunk egy javaslatcsomagot a BKV megmentésére

2012. January 30. 11:00
Tarlós István: Összeállítottunk egy javaslatcsomagot a BKV megmentésére
Bedől a BKV, ha a cég megmentésére a nemzetgazdasági tárca javaslatát fogadja el a kormány - mondta Tarlós István a Magyar Televízióban vasárnap.„A fővárosnál nincs annyi egy forint, amihez, ha hozzáteszik a plusz egy forintot, hozzávetőlegesen is elég lenne” – hangsúlyozta a főpolgármester.


Tarlós István kifejtette: a BKV problémáját a főváros egyedül nem tudja megoldani, hiszen egy 21 éve gyűrűződő problémáról van szó. Hangsúlyozta: 2011 volt az egyetlen év, mikor Orbán Viktor miniszterelnök segítségével a BKV teljes éves veszteségét sikerült visszapótolni; tavaly ugyanis a főváros több mint 56 milliárdot kapott.

Tarlós István

Tarlós István a Magyar Televízióban ecsetelte a BKV  helyzetetétTarlós István szerint ha a normatív támogatást a főváros visszakapja, és a főváros 20 milliárd forintja mellé ad a kormány 20 milliárd forintot, meg lehet menteni a helyzetet. Mint kifejtette, nem zárható ki a járatcsökkentés lehetősége, de – mint mondta – ez még mindig kisebb baj, mintha leállna a BKV.

BKV

Tarlós István kifejtette: a BKV problémáját a főváros egyedül nem tudja megoldani


Tarlós István közölte: Vitézy Dáviddal és György Istvánnal közösen összeállítottak egy javaslatcsomagot, mely az eddigi javaslatok összegzése. Mint hangsúlyozta: elsősorban Orbán Viktor miniszterelnöktől, Pintér Sándor belügyminisztertől, valamint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől várják a segítséget – a javaslatot rajtuk kívül a Nemzetgazdasági Minisztérium kijelölt államtitkárának is megküldték.


Forrás: fidesz.hu


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu